top of page

Hallo! Mijn naam is Dorien Baele. Ik begon in 2010 te werken als leraar in het secundair onderwijs. Sinds 2014 combineer ik mijn job als leerkracht met ADHD-coaching op school. Mijn training bij Centrum Zitstil was een eerste stap in het individueel begeleiden van jongeren met ADHD.

De 1-op-1 begeleiding, omgaan met creatieve en kritische mensen die nét dat duwtje extra nodig hebben, zoeken naar strategieën die hen helpen hun hindernissen te overwinnen, trekken aan de beleidskar om te strijden voor een ADHD-vriendelijke omgeving ... Het zijn slechts enkele dingen die mij motiveerden om mijn ervaring ook buiten het klaslokaal in te zetten.

Mijn job als zorgcoach in het onderwijs, diverse trainingen rond ADHD (o.a. bij Centrum Zitstil) en de coachopleiding van Creatieve Generalist helpen mij om mijn begeleiding professioneel te blijven onderbouwen en telkens meer praktische handvaten aan mijn gereedschapskist toe te voegen - voor zowel jongeren als volwassenen.

Dit alles heeft geleid tot de opstart van Anderwijs, waarmee ik ook in mijn eigen praktijk begeleiding op maat wil aanbieden om met een andere blik naar leven met ADHD te durven kijken.

Naast mijn rol als coach en leraar, ben ik zelf ook Creatieve Generalist in hart en nieren én ADHD-ervaringsdeskundige. Verder ben ik ook partner van Pieter en mama van de creatieve Sep (6) en de avontuurlijke Maud (3).

Missie

Met Anderwijs is het mijn doel om extra ondersteuning te bieden aan jongeren én volwassenen, specifiek met ADHD (of zij die zich in dezelfde kenmerken en hindernissen herkennen), die moeite hebben met alle verwachtingen van de wereld rondom hen.

 

Vanuit begrip en vertrouwen gaan we aan de slag

zodat talenten, dromen en doelen niet ondergesneeuwd geraken.

Ook bij andere problemen als demotivatie, uitstelgedrag, faalangst, perfectionisme, pleasergedrag … is het belangrijk om na te gaan welke onderliggende overtuigingen jou belemmeren in je groei en daarnaast ook te durven benoemen wat je sterktes zijn. 

Het is mijn missie om ADHD te 'ontladen' van alle negativiteit die de diagnose vaak met zich meebrengt en het in een positiever daglicht te plaatsen. 

Visie

Ik geloof sterk in een oplossingsgerichte en praktische aanpak waarbij concrete werkvormen, die meteen hulp bieden op korte termijn, ook sterk kunnen doorwerken op lange termijn. 

 

Tijdens een begeleid traject krijg je meer inzicht in hoe jij precies omgaat met je werk en hoe je op een haalbare manier je plannen kan organiseren en ook verwezenlijken.

Zeker wanneer je zoekende bent naar manieren om om te gaan met je unieke persoonlijkheid en neurodivergente brein is het zo waardevol om methodes en tools te vinden die bij je passen.

bottom of page